Creatieve workshop 

voor zwangeren


Creativiteit geeft beweging, brengt je in je stroom. 

Het brengt je van je hoofd/ je denken ("zo hoort het, zo moet het, dit is mooi / lelijk, ik ben niet creatief, dit kan ik niet") naar je handen. Je komt meer in je lijf waardoor je je gedachten als van zelf wat meer loslaat. Door contact te maken met het materiaal, wat je handen vasthebben, kom je bij je voelen. Als je je handen kunt volgen en je over kunt geven aan het materiaal creëer je. Vanuit je onderbewuste. 

Als je dit niet gewoon bent, kan dit een gevoel van ongemak geven. Het is heel menselijk om van het gevoel van ongemak af te willen en dus te stoppen. "Zie je wel, dit is niet voor mij/ Dit kan ik niet" hoor ik vaak. Als je jezelf de kans geeft bij dit gevoel te blijven terwijl je doorgaat geef je jezelf de mogelijkheid om te oefenen met in je lijf aanwezig te zijn, te voelen én met loslaten tijdens ongemak.  


Creativiteit is namelijk loslaten.

Overtuigingen, wensen, "zo moet het worden", heb je te laten varen; het wordt immers nooit zoals je voorafgaand had bedacht. 

Door met jouw stroom mee te bewegen creëer je iets unieks; iets wat alleen jij kunt maken. Prachtig! Kun jij hier de waarde van inzien?  


Zwanger worden, zijn en bevallen vraagt (nog meer dan anders) dat je afdaalt van je hoofd/ met haar gedachten naar de rest van je lichaam om zo bij je voelen te komen. Het vraagt om loslaten; hoe zwanger worden, zijn en bevallen zouden moeten gaan bijvoorbeeld. Als je in je lichaam aanwezig kunt zijn, met alles wat zich aandient en naast prettige gevoelens (blijdschap, genot, zekerheid, geduld) ook in gevoelens van ongemak (onzekerheid, angst, verdriet, ongeduld etc.) kunt verblijven kun je loslaten en met jouw stroom mee gaan. Wat deze stroom dan ook is. Ze is namelijk uniek; ze is van jou. 


Voor wie?

Zwangere vrouwen.

Vaste groep van maximaal 8 vrouwen per groep. 


Wat gaan we doen?

Tijdens de creatieve workshop gaan we vier ochtenden of avonden 2,5 uur aan de gang met creativiteit. 

Je krijgt iedere keer een ander materiaal aangereikt waarmee je gaat werken. (Denk aan ecoline, klei, wol om te vilten etc.)

We gaan experimenteren, ontdekken en maken. Wat precies? Dat zie je vanzelf in het moment.
Je creatie brengt je altijd een (nieuw) inzicht over jezelf tijdens het proces van maken en als je klaar bent, er met "nieuwe ogen" (alsof je er voor het eerst) naar kijkt. Je kunt hiermee bewustzijn over jezelf mee op doen. We zullen iedere ochtend en avond tijdens en aan het einde aandacht aan besteden.


Data en tijd:

Woensdagavonden: 10-04, 24-04, 15-05, 22-05  19:00-21:30 u. 

Vrijdagochtenden: 03-05, 17-05, 31,05, 21-06   09:30-12:00 u. 


Kosten:
120 euro per 4 ochtenden of avonden. (incl. materialen, thee en lekkers)


Locatie:
"Klein Beginne" Herikaard 13, Teteringen


Vragen en aamelden: 

info@kleinbeginne.nl, 06-24485752